vegetarretter

vegetarretter

Hej Grønne Venner!

Velkommen!

Sådan bruger du bloggen:

Vælg kategori til højre på siden og gå frem ved at vælge "næste" , nederst på siden.
Sidst skrevne indlæg står øverst, og er en tilfældig kategori.
God fornøjelse!

Urtika med Porrer

vegetarhitsOprettet af birgit ons, april 27, 2016 08:30:42

Ingredienser:

300g brændenælder, friske unge topskud, skyllet rene

1 stor porre skåret i 1½-2 cm. skiver

1 stor tomat, udkernet og skåret i store stykker

grøn sojabønne fettuccine 40g

olivenolie, 1 spsk.

hvidløg 1 fed, revet eller skåret i små tern

ingefær lillefingerspids, revet, eller ½ tsk tørret

blåskimmelost 20g

cremet smøreost 20g

gurkemeje 1 tsk

paprika 1 tsk

acefoetida (hing)

chili ½ tsk

mangosteen pulver ½ tsk (syrligt krydderi af mangostan frugten) Du kan også anvende 1 spsk.tamarindsaft eller (sic) citrussaft

salt <1/4 tsk (en knivspids)

Gør følgende:

Rist, i en wok eller lignende, hvidløg og krydderier i olien i et halvt minut

Tilsæt porrer og tomat og rist dem i få sekunder, under omrøring.

Læg alle brændenælderne ovenpå, skru samtidig helt ned for varmen til lav varme, og hæld ca. 1 dl vand eller hvidvin på retten. Læg låg på så væden holdes tilbage.

Når retten er faldet til ro kommes osten og den tørre fettuccine ovenpå; læg låget på igen, og lad retten simre i 5-8 minutter.

Fjern låget, og rør forsigtigt i retten så det hele bliver blandet sammen.

Steg retten færdig, og det er den, når pastaen er al dente.

En af de bedste retter jeg kender med brændenælder er hermed delt.





















  • Kommentarer(0)//vegetarretter.birgitshjemmeside.dk/#post108

sojakager med chia

kager og søde sagerOprettet af birgit ons, februar 17, 2016 09:36:18

Hver gang man laver tofu, får man en masse okara til overs. Okara som er frasiede skaldele og andre dele af sojabønnen, der ikke kan blive til sojamælk, er faktisk et højst anvendeligt produkt, der smager sødt og kan erstatte sukker eller mel i kager og brød. Andre retter med okara er paté, krebinetter og "Upma" den indiske morgengrød, der spises med fingrene, beskrives i bogen ... noget med sojabønner (klik for at komme til netshop)

Til opskriften

Disse kager, er meget dejlige, og man skal altså bruge okara, frisk, ikke tørret.

Chia frø lægges i blød natten over i rigeligt vand, og blendes så skallerne frigiver olien.

Ingredienser:

3-4 dl. okara

3-4 spsk. blendet chiafrø (svarer nok til ½ spsk. tørrede chia frø)

1½ spsk. hasselnøddesmør (uden sukker)

1 spsk. rørsukker

1-2 spsk. majsgryn

en håndfuld hasselnødder hele eller groft hakkede

vanilje

Alle ingredienserne blandes og med en ske eller sprøjtepose sættes kager på bagepapir. Man kan rulle dejen i tykke pølser og skære (på skrå) 5 mm tykke stykker, som så lægges side om side på bagepladen.

Kagerne bages i ca. 70-60 minutter på 165-175 grader varmluft - tid og temperatur tilpasses individuelt efter størrelsen på kagerne.

Man kan også, som jeg gjorde her, bage kagerne helt tørre hvis de skal på dåse.


tørbagte til at bruge som kammerjunkere




















  • Kommentarer(0)//vegetarretter.birgitshjemmeside.dk/#post107
Næste »